Blog
Sto ľudí, jedno im chutí.
16. septembra 2024Nemusíme byť rovnakí, no predsa nás jedno spája. Chuť flexiť s limitovanou FLEX edíciou najobľúbenejšej slovenskej borovičky Koniferum s jej originálnou chuťou.
čítať viacNiečo na zahriatie!
19. decembra 2023Miešaných drinkov sa v zime nemusíte vôbec vzdať. Kto povedal, že musia byť len s ľadom? Áno, uznávame táto ich verzia je neodolateľná a k letu neodmysliteľne patrí… Čo však v zime?
čítať viacJuniperus Pure Distilled. Mrazivo čistý.
14. decembra 2023Destilovaný z borievok oberaných po prvých mrazoch. Vysoko kvalitný borievkový destilát intenzívnej plnej chuti ukrýva v každej fľaši ukrýva až 8000 borievok. Je výsledkom tradičnej 2-stupňovej destilácie a krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách.
čítať viacNalaďte sa na Juniperus!
14. júla 2023Miešané drinky k letu neodmysliteľne patria. Prinášame vám dvoch favoritov, ktorí vás prekvapia svojou lahodnou chuťou a ľahkou prípravou. Nalaďte sa na leto, nalaďte sa na Juniperus a môžeme ísť na to…
čítať viacDeväť bylín jedna radosť.
28. júna 2023Sme majstrami v spracovaní borievok už viac ako 100 rokov. Naša novinka Juniperus gin je výsledkom spojenia dvoch pomaly destilovaných macerátov pripravených z borievkového základu, bylín a korenín. Má bylinno-citrusový charakter a jemnú korenistú dochuť.
čítať viacIndustriálny areál liehovaru Old Herold je miesto, ktoré inšpiruje…
28. marca 2023Priemyselný areál trenčianskeho liehovaru Old Herold je areál, ktorý toho už veľa zažil. Okrem mnohých známych odborníkov v potravinárskom a liehovarníckom odbore tu v minulosti pracovali aj také známe osobnosti ako Alexander Dubček či spisovateľ Rudolf Dobiáš. To, že ale rovnako i dnes inšpiruje svojou atmosférou a zabudnutými zákutiami aj súčasné mladšie generácie, dosvedčujú mnohé […]
čítať viacTuriec Bartender Cup 2023 a borovička Juniperus
28. februára 2023Prvému ročníku medzinárodnej súťaže mladých barmanských talentov TURIEC BARTENDER CUP 2023 jednoznačne dominovala najstaršia slovenská borovička Juniperus. Nadšenie a kreativita súťažiacich opäť raz dokázali, že profesia barman je nádherná a prináša potešenie nielen divákom, ale i samotným tvorcom drinkov.
čítať viacDozrel čas… Bošácka slivovica 6-ročná.
28. februára 2023Jemnú a zároveň plnú chuť získala Bošácka slivovica svojím zrením v zapečatených nádobách. Výnimočná kvalita sliviek, výrobný postup zachovaný generáciami majstrov páleničiarov a 6 rokov zrenia dodali destilátu jeho nezameniteľný charakter.
čítať viacZrenie destilátov… Aj to treba vedieť!
12. decembra 2022Destiláty a ich zrenie, egalizácia, stárenie, odležanie či zušľachťovanie… Pojmov pre tento proces nájdeme veľa. Dôležité však je, že je to významný krok v závere výroby destilátov, o ktorom môžeme povedať, že im dáva samotnú dušu.
čítať viacTajomstvo dobrej slivovice…
30. septembra 2022Dobrá slivovica. Také samozrejmé a pritom tak trochu aj veda. Nemala by páliť na jazyku či v krku, mala by hriať v žalúdku, príjemne voňať a chutiť po ovocí, naviac by mala „retiazkovať“ a v ústach zanechávať jemný mandľový dozvuk po kôstkach.
čítať viac