Blog

Dozrel čas.

Dozrel čas.

Dátum: 13. októbra 2020

Jemnú a zároveň plnú chuť získala Bošácka slivovica 3-ročná zrením v zapečatených nádobách. Výnimočná kvalita sliviek, výrobný postup zachovaný generáciami majstrov páleničiarov a 3 roky zrenia dodali destilátu nezameniteľný charakter.

Ovocinárstvo je odnepamäti pýchou trenčianskeho kraja. Kým tu mocní tvorili dejiny, ľudia v sadoch a na kopaniciach zdokonaľovali svoje slávne „-ovice“. Ušľachtilé nápoje pre drobné potešenie i pre výnimočné okamihy často zreli i niekoľko rokov.

Mnohé sady v 20. storočí podľahli nákaze. To najdôležitejšie sa však zachovalo… Páleničiarske remeslo a značka BOŠÁCKA.

Za ostatných 60 rokov sa táto legenda medzi destilátmi teší mimoriadnej obľube. Každý dúšok je jedinečný a neopakovateľný – pohladí dušu, poteší zmysly, zahreje srdce.

Destilát odporúčame podávať vychladený na 16-18°C.

Bošácka slivovica 3-ročná