Čučoriedkovo – ananásové mojito
Dátum: 4. septembra 2020
Príprava miešaných drinkov mi vždy prišla trochu náročná a preto som sa do toho nikdy nehrnula. Toto leto som si však povedala, že za pokus nič nedám a skúsim, čo to dá. Verte alebo nie, je to absolútna hračka. Miešať chute, vymýšľať nové kombinácie, takto vzniklo moje mojito.
A aj keď by mnohí mohli namietať, že mojito je mojito a nepatria doň ananás, ani čučoriedky, hlboko sa mýlite. Kombinácia čučoriedok, ananásu a Tuzemského špeciálu RIAVA Hafira, ktorý má naozaj intenzívnu čučoriedkovú chuť, je osviežujúco prekvapivá. Ideálny letný ovocný drink, ktorý dokáže pripraviť každý. Ja som sa chcela vyšvihnúť, a tak som jednotlivé vrstvy oddelila plátkom citróna. Recept na čučoriedkovo–ananásové mojito je na svete a vy ho počas týchto horúcich letných dní jednoducho musíte vyskúšať.
Na prípravu čučoriedkovo–ananásového mojita budete potrebovať (1 porcia):
- 1 vetvičku čerstvej mäty
- 2 čajové lyžičky hnedého cukru
- 3 cl citrónovej šťavy
- 3 cl ananásovej šťavy
- 70 g na drobno nakrájaného ananásu
- 4 cl Tuzemského špeciálu RIAVA Hafira
- 10 ks čerstvých čučoriedok
- plátok citróna
- ľad
- sódu
- pár lístkov mäty a plátok ananásu na dozdobenie
A TAKTO NA TO: Do 3 dl pohára vložte vetvičku mäty, hnedý cukor, citrónovú, ananásovú šťavu a tĺčikom jemne zľahka tlačte, aby mäta pustila arómu. Ďalej pridajte časť nakrájaného ananásu, pár bobuliek čučoriedok a zalejete Tuzemským špeciálom RIAVA Hafira, ktorý má intenzívnu čučoriedkovú chuť. Farebné rozdelenie drinku dosiahnete plátkom citróna. Do pohára pridajte zvyšný ananás, čučoriedky, ľad a dolejte sódou. Drink na záver dozdobte mätou a kúskom ananásu. Podávajte so slamkou.
Za tento skvelý recept vďačíme sympatickým blogerom z COOLINARI.